bied uw locatie aan
lady

The Lady

Sanne Schockaert

LOCATION MANAGER FILM & TV

The Lady 

 

bekijk mijn portfolio

What's in A Name?

CHALLENGE ACCEPTED!

Lady and the Fox, what's in an name?

Wij zijn er voor u, maar wat betekent dat?

The Lady: (meervoud : ladies) 

(1)Een beleefde, verfijnde, welbespraakte vrouw.(2) Een vrouw met een hoge sociale positie (3) Elke vrouw (4) vaak gebruikt in Speeches 'Ladies and gentlemen, Welcome' (5) partner 'his lady' (6) In Groot-Brittanïe de gepaste titel voor een vrouw hoger in rank dan een ridder .

Kenmerken:

Ze is beleefd naar klanten toe en heeft een overtuigingskracht om eigenaars en locaties te overtuigen van de magie van de film.

Verder probeert ze de passie voor het vak zoveel mogelijk te verspreiden .

The Job?

Ze start een project mee op vanaf de preproductie, bespreekt de wens van de regisseur en tracht op zoek te gaan naar de ideale locatie voor zijn/haar project.

Van zodra de locaties op punt staan buigt ze zich over de logistiek en de organisatie van de set.

The Fox: (meervoud: vossen)

1(de; m) roofdier van het hondengeslacht, 2 (de; m,v) listig, sluw mens 3(de; m) bont van een vos4(de; m) rood of roodbruin paard

Vossen jagen solitair, meestal 's nachts en in de schemering, maar in onverstoorde gebieden jaagt hij liever overdag. De vos is een opportunist : hij eet bijna alles. Hij kan hard rennen, tot zestig kilometer per uur, alhoewel zes tot dertien kilometer per uur de normale snelheid is.

Hun jacht is meestal zeer succesvol.

Kenmerken:

Hij is een harde werker met een passie voor de job. Hij zal steeds voor iedereen paraat staan en start de dag met  een portie enthousiasme.

Is sociaal aangelegd.

Kortom, beiden zorgen een combinatie van verantwoordeijkheid, sluwheid en hard werk.

HOE WERKEN WIJ ?

Wanneer een productiehuis beslist een film te maken wordt er een regisseur angewezen die volgens hen dit verhaal het beste kan weergeven. De regisseur en cameraman beslissen vervolgens de sfeer van de film en welke locaties ze hier graag bij willen. Het is hier dat wij komen opdagen.

Wij lezen het scenario en proberen de wensen van regiseur en crew zo goed mogelijk te beantwoorden. Vanaf de sfeer, wordt bepaald gaan wij op pad. Google maps is ons niet vreemd, alsook is in de auto springen en uitdagingen te lijf gaan onze passie.

Ontdekken - aarzelen - aanbellen - contacten leggen - alles hoort er bij 

Eens een mogelijke locatie gevonden is, nemen we foto's van zowel interieur als exterieur, we geven de eigenaars informatie en noteren de gegevens.

Al deze foto's worden doorgestuurd naar regisseur, cameraman en decorman waaruit zij de volgens hen ideale locatie uitkiezen.

En dan begint het echte verhaal.

Van zodra locaties worden gekozen wordt alle logistiek hierond geregeld. Er worden lunchruimtes , make- up ruimtes en kledingruimtes gezocht en de politie en de gemeente worden gecontacteerd om eventuele parkeerplaatsen vrij te houden en in het verkeer eventueel een handje bij te steken.

Op de set zorgen we voor de ploeg en hun magen en houden we een oogje in het zeil zodat alles vlot kan verlopen. Waar nodig springen we bij en zorgen we dat iedereen in volle stilte kan werken.

Location scouting

Dag in dag uit zijn Location Scouts op zoek naar de perfecte locatie voor de perfecte film / serie / documentaire of reclamespot.

Er wordt naar alles gekeken, interieur, exterieur, straten - noem maar op.

De kleinste dorpjes vormen geen geheimen en de schatkisten van België worden ontdekt.

Location hunting

Als een echte Sherlock zoeken wij naar de perfect locatie voor uw project.

Hierbij wordt niet enkel gekeken naar het objectieve, maar ook hoe deze locatie zowel bij het scenario als bij het personge bijdraagt.

Wij kijken verder dan onze snorharen.

Location management

Elke draaidag is een klein evenement, letterlijk en figuurlijk.

Wij hebben als doel dit enerzijds voor de locatie waar we te gast zijn, als voor de filmploeg een zo aangenaam mogelijke ervaring te laten zijn.

Dit houdt in dat we de logistieke communicatie en organisatie  van de opnames op een professionelen wijze managen.

Materiaal verhuren

Dag in dag uit zijn Location Scouts op zoek naar de perfecte locatie voor de perfecte film / serie / documentaire of reclamespot.

Er wordt naar alles gekeken, interieur, exterieur, straten - noem maar op.

De kleinste dorpjes vormen geen geheimen en de schatkisten van België worden ontdekt.